www.modellfly.no og www.bmfk.no (Bergen Modellfly klubb) arrangerte sjøflytreff i Myrdalen. Lørdag 2. september.

Vi er her ofte og flyr sjøfly, og vi er ofte fra 3-10 piloter med diverse sjøfly.  Denne gangen hadde vi med nye folk som skulle fly sjøfly for første gang og det var en suksess. Det er fort gjort å bli hektet på sjøfly.  Er det fint vær når vi har slike treff, så har vi med grill og litt å spise, så det sosiale er vel så viktig som selve flygingen. (Takk til fotograf Stian Øyen for bildene)

Veiforklaring og info til deg hvis du vil komme å se :-)

myrdal-totland.JPG (82429 byte) Klikk på bilde for større og merket veitrase, eller se kart her : Totlandsvegen Myrdalsvannet

Fra Nesttun : har du 3 veier å velge mellom.  Er du ikke kjent er det kanskje lettest å ta denne :

Kjør gjennom Nesttun videre mot Skjoldskiftet (rundkjøring) Følg vei mot Os. Etter 300 meter ta til venstre inn mot Øvsttun , kjør mot Ulsmåg der du skal ta av til høyre mot Totland. Følg Totlandsveien til den begynner å gå oppover og du kommer over en  bro med en elv under og videre oppover ser du en demning på venstre side der Myrdalsvannet begynner. Enda 300-400 meter lengre oppe er det en lite parkeringsplass ved veien. Det er merket sti ned til vannet (grusveg som er stengt med bom) Følg grusveien ca 100 meter

Alternativ vei:  Fra Nesttun kjør opp Hardangerveien mot Arna/voss og 500 meter fra Nesttun står det skiltet Totland til høyre og følg denne som nevnt over.

 

Et av reklameflyene til www.modellfly.no

Ready fra ARF modellers. har vært en trofast sjøflymodell som jeg har hatt ufattelig mange fine turer med. Flyet er gått i arv til ny pilot( Bjørn Erik) så han også kan få være med å fly disse kongeflyene :-)

Cessna 177 Cardinal fra ARF modellers

Dette er "storebroren" til Ready og absolutt et av de beste sjøflyene og fly.

Plastik er vedlikeholdsfritt og supert til sjøfly, da en slipper at noen blir ødelagt av vann.